inwheelsItrust.blogg.se

MIn helg

Kategori: Allmänt

I helgen så var jag hemma hos pappa i österåker utanför vingåker. Mitt gamla hem för nu bor jag i Katrineholm i en lägenhet med mamma och lillebror, men åker ibland ut dit och är där några dagar. Dock så är det ganska tråkigt, för det finns inte så mycket att göra där men det är väldigt fint där ut på landet. Men en sak som gör det lite roligare där är att jag har min Trax där. En permobil som är väldigt terränggående som man kan köra i skogen med.  Det är skönt att fara iväg med den där helt själv, det blir verkligen en frihetskänsla för mig. Dessutom tog jag med min kamera så jag kunde åka runt på vår gård och ta massa bilder som ni kan se nedan.  Annars så var jag där med min storebor mest för att planera lite inför London resan på måndag. Mina tre bröder, jag och pappa ska åka dit. Första gången vi åker utan morsan så vi får se hur det går haha. Jag har lyckats få biljetter till en basketmatch och en boxningsmatch på OS så det ska bli riktigt häftigt. En annan kul grej som pappa tog fram när vi var där var gamla sedlar och mynt. Dom äldsta sedlarna var från 1948 och det var typ 8 sådana 50 kr sedlar så det måste ha varit ganska mycket pengar på den tiden.

 

 

vy från våran gård

 

 

vårat hus

 

jag i min Trax

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veckans fredagslista

Kategori: Allmänt

 
• Veckans händelse!
- Måste vara att OS börjar idag 
 
• Veckans nyhet!
-  Bärplockarna från Bulgarien får åka hem
 
• Veckans maträtt!
-Plankstek i statsparken
 
• Veckans köp!!
En USB sladd så jag kan ladda min kamera och ta bilder
 
•Veckans film!
- Way of the Dragon. Bruce Lee rocks :D
 
• Veckans låt!
- Eftersom Springsteen ska spela ikväll så får veckans låt bli
Dancing in the Dark, Bruce Springsteen
 
•Veckans upprepning!
- haha det behöver jag inte ändra på Djurgården spelar 1-1
men vi tar Elfsborg imorgon :D
 
•Veckans nedräkning
- 10 dagar till London :D
 
• Veckan bild
haha den bjuder jag på
äter glass på glassbaren i Katrineholm
 
kom gärna med tips på vad jag ska ha med på min lista.
Ha en bra fredagskväll och glöm inte OS invigningen :)

sex, närhet och sexarbetare!!!

Kategori: Allmänt

Sex är något som jag tycker är väldigt jobbigt att snacka om, men nu tänkte jag faktiskt ta upp det eftersom det är ett problem för mig och säkert för många andra med funktionshinder. Jag kommer ihåg en sak som min lärare sa på sexualkunskapen på högstadiet, sex är underbart för dom som får det men kan vara ett helvete för dom som inte får det. Ett helvete känns det som. Det känns som en mardröm som man inte kan komma ur. Det tråkiga är att ingen har tagit upp ämnet sex för mig varken mina föräldrar, assistenter, kuratorer eller doktorer. Visst är det bra att jag ska sköta och upptäcka min sexualitet själv som alla andra. Men som funktionshindrad känner jag mig ganska lost kring allt det där. Tankar som, kommer jag få ha sex, finns det tjejer som har sex med handikappade, är jag värd sex eller vad gör jag för fel? finns alltid där.

 Fattar inte varför ska det vara så svårt att hitta nån som vill ha sex med mig eller bara ge mig lite närhet, saknar det så. Visst har jag bara sökt på internet men aldrig att jag skulle fråga nån irl, skulle kännas dumt och dessutom skulle jag aldrig våga. Jag skulle dessutom behöva ha min assistent i närheten och det skulle kännas lite konstigt. Det är ju nåt som är privat och nåt man ska kunna klara av själv. Men skulle jag hitta nån så är ändå problem att få vara ensam eftersom jag alltid måste ha nån i närheten. Det är oerhört jobbigt att nån annan nästan måste veta allt vad man ska göra . Det är som att ha fotboja eller vara bevakad. Men det som känns mest jobbigt är att hade jag inte haft mitt handikapp så hade jag haft sex. Så det enda som hindrar mig från att ha sex är mitt jävla handikapp och jag hatar det så mycket att jag seriöst ibland tänker är det verkligen värt att fortsätta. Det bästa som skulle hända mig vore att hitta en flickvän men det känns som det vore ännu svårare än att hitta nån som vill ha sex med mig.

 känner mig som ett jävla freak rent ut sagt ibland som ingen vill röra eller nåt man kan kasta i papperskorgen. Tycker det är så tråkigt och ledsamt att inte få nåt som man så gärna vill ha. känns bara hopplöst. Trodde min sjukdom skulle knäcka mig aldrig att avsaknad av sex och närhet skulle göra det. Men ibland känns det som mitt fel för jag aldrig har vågat ta upp det med nån i min närhet så jag får väl egentligen skylla mig själv.

visst kan jag leva utan sex och närhet för det har jag ju gjort hittills men jag skulle inte funka som en människa, jag skulle gå sönder tillslut. jag är övertygad att jag kommer få ha sex och skaffa partner annars så är den här världen fucked up men det finns ju de som har mycket grövre funktionshinder än jag och hur gör dom? Önskar att alla som vill ha sex och närhet ska få det för alla har väl rätt till att få njuta.Vet ju att det finns människor som jobbar som sexarbetare i andra länder som i den här filmen jag hittade en trailer på

Det är en australiensisk dokumentärfilm om människor som arbetar som sexarbetare till gravt handikappade. För många känns det nog ganska sjukt, men för mig som är handikappad känns det som nåt väldigt fin och viktigt de gör för personer som aldrig annars skulle få uppleva nåt sånt

 http://www.scarletroad.com.au/trailer/

och när jag sökte vidare i ämnet så hittade jag att det finns en svensk organisation för sex och erotikarbetare som heter Rose Alliance och att de tydligen var med i förra årets Pridefestival. Det låter ändå som nånting håller på att hända som kanske kan få ämnet mindre tabubelagt. Dock så var deras hemsida inte så bra eller särskilt  innehållsrik.

Dessutom så hittade jag den här texten och 2 andra på länkarna nedan som jag tyckte var riktigt bra och viktiga för andra att läsa för att kanske förstå bättre. Texterna tar upp ämnet och problemen och mycket känner jag igen mig i så dom tycker jag verkligen ni ska läsa :)

 

``Ett sätt att få värme, närhet och sex är att köpa det! Men det är inte enkelt. Dels bryter man mot lagen och dels måste man hitta en assistent som vill hjälpa den funktionshindrade.

Jag är både funkis (hörselskadad med tinnitus) och personlig assistent. På 90-talet hjälpte jag mer än en funktionshindrad att köpa sex (det gör jag inte nu, jag har ingen lust att straffas av lagen).

Jag hjälpte bland annat en man, tidigare okysst och okramad att köpa sex. Sexarbetaren var samma sorts kvinna som König och Wotton och älskade sitt yrke. Efter några möten växte mannens självförtroende så mycket att denne på egen hand hittade en partner och gifte sig.

Utan sexköpet hade det inte varit möjligt. Så här avslutade jag artikeln!

I myndigheternas, och extremfeministernas ögon är sexarbetaren som hjälpte mannen ett ”offer”. Det är något fel med denna kvinnan. Hon måste ha misshandlats av sin man, lurats av nån hallick eller utsatts för övergrepp som barn. För det har väl alla sexarbetare?

Mannen å sin sida bör väl ses som en jävla mansgris, en grym förtryckare och sexköpare, som borde sättas i fängelse i minst ett år! In med honom bara!!!

Och jag? Vilken roll spelade jag i detta? Jag var kanske hallicken även om jag inte tjänade något på det? Hur lång tid bör jag straffas tycker ni för det grymma brott jag genomförde? Hur lång tid får en hallick tillbringa i finkan?

Vad hände sen? Mannen ifråga fick ett bättre självförtroende efter att ha fått uppleva samlag för första gången och gifte sig senare…

Hade han lyssnat till vad samhället sa till honom hade han förblivit oskuld och ogift och okysst. För i samhällets ögon är det bättre att man förblir det, än att man köper sex!´´


 

Rätten att ligga och fördomar.

http://www.funkpol.se/tag/sex/

sexualitet och människor med funktionshinder: vad experterna ofta inte känner till.

http://www.independentliving.org/docs5/Sexuality2.html

 

 

STOCKHOLM!!!

Kategori: Allmänt

Nu har jag varit i Stockholm och det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss, tredje gången nåt fuckar sig när vi ska till Stockholm.  Allting började bra och vi tog oss till Heron city där det finns en bra handikapptoalett som vi brukar stanna vid och använda.  Dock så var inte vädret på vår sida för det regnade så vi åt på Heron city också tills det skulle sluta regna.  Vi åkte upp med 2 bilar, Ida och jag i min anpassade bil och min bror och mamma i en annan. Eftersom Ida inte hittar så åkte mamma och min bror före.  Vi var på väg till Farsta för att ta tunnelbanan in till stan för det är svårt att hitta en parkering i stan.  Men dit kom vi tyvärr inte för när vi skulle svänga vänster på ett ställe så körde en bil rakt in i oss.  Det blev en rejäl smäll för hela bilen svängde runt och allting gick så jävla fort, men som tur va så vart jag och Ida inte skadade. Bilens framdäck hade dock tryckts in lite och det gick inte att backa och nåt gick emot däcket när vi svängde. Men vi byte nr med han vi krockade med och det var inget mer med det. Han hade högerregeln på sin sida men körde alldeles för fort för vi han inte se han för än det sa pang. Jaja vi kunde i alla fall ta bilen till en verkstad i Tyresö och ta oss hem till min mormor som bor där. Så det blev ingen shopping i stan den dagen. Jag skulle aldrig ha sagt att nu kan inget stoppa oss för att ta oss till Stockholm innan vi åkte.

Så dagen efter idag så kunde vi inte ta en båt ut i skärgården som vi skulle.  Vi fick beställa en tåg biljett för att ta oss hem idag men vi hann shoppa lite på stan först. Så jag har åkt buss och tunnelbana för att ta oss till stan sedan tåg hem. Det funkade väldigt bra med rullstol speciellt med buss. Man drog bara i en lucka i golvet så blev det en ramp, skitsmart sen så kunde man spänna fast sig med en rem så man inte åkte omkring i bussen. Nåt sånt fanns det inte i tunnelbanetåget utan där så fick Ida hålla i hårt i rullstollen för att den inte skulle röra sig när tåget accelererade och bromsade. Lite läskigt faktiskt.  Vi tog tunnelbanan från gullmarsplan till gamla stan där vi gick av.  Jag ville till sci-fi bokhandeln  som ligger i gamla stan för den är alltid kul att gå in och man hittar ibland lite roliga saker.  På vägen dit så hittade vi en Tintin affär som var ganska rolig, men köpte inget.  Men på sci-fi bokhandeln så köpte jag en bok.  Sen så gick vi till fiket vid almarna i kungsträdgården och fikade samtidigt som vaktparaden gick förbi. Åt en skit god baguette med tonfisk.

                                                                     

Vaktparaden vid kungsträdgården

 

Därefter så gick vi till gallerian och till hötorgshallen tills det var dags för att ta tåget hem.På tåget var det en hiss som dom fällde ut så jag kunde komma ombord, snabbt och smidigt.

så det blev en rätt händelserik resa till Stockholm kan man säga. Man kan ju undra vad som kommer hända nästa gång jag åker till Stockholm.  Det positiva var väl att jag fick testa att åka buss, tunnelbana och tåg och att det funkar bra med rullstol.

 

                                                                                     

Boken jag köpte på sci-fi bokhandeln

 

                                                                                                         

Tröja från Puma store i gallerian

 

                                                                                      

Väska från Topman

ska ju till London och kolla på OS snart så den här väskan kommer passa perfekt, dessutom kostade den bara 100 kronor.

 

 

 

 

  

 

                                                                                                                                                                                   

 

ENSAMHET

Kategori: Allmänt

Det är konstigt att jag kan känna mig så ensam fast jag alltid har nån i närheten av mig. Problemet är väl att jag inte har särskilt många vänner som jag umgås med. Jag önskar jag hade många fler vänner, men att skaffa vänner är verkligen svårt, speciellt när man är blyg och inte riktigt tror att nån vill bli sin vän. Jag har väl ganska svårt att släppa in nån nära på och det har nog mycket med mitt funktionshinder att göra då jag skäms över det och tror att folk ska tycka att jag är konstig. Så jag har väl inte direkt lagt så mycket energi på att försöka skaffa vänner eller behållt dom som funnits. Men önskar nu att jag hade ansträngt mig mer. För jag inser nu hur viktigt det är med vänner och hur tråkigt det är utan. Men mest av allt önskar jag att jag hade en flickvän. Nån att hålla om och mysa med som skulle tycka om mig för den jag var. Kan bara hoppas på att jag får fler vänner i framtiden och hittar min tjej.
 

jävla pissväder!!!!

Kategori: Allmänt

Idag så åkte mamma till stockholm så Ida min assistent jobbar tills imorgon. Vilket är kul och skönt att inte ha morsan omkring sig hela tiden. 
Vi hade tänkt att åka till Joans i Vingåker där dom har världens godaste sallad. man får liksom välja vad man ska ha i den. Den är perfekt för mig som kör LCHF :) men det regnade så vi åkte aldrig dit, så vi fikade här i Katrineholm istället. Där tog jag en räkmacka haha som vanligt :) men jag älskar räkmackor. Kanske inte riktigt LCHF med tanke på brödet, menmen gott var det ;) sen var vi och handlade mat och lagade LCHF chili con carne och mascarponekräm. Chili con carnen var inte så jättegod och mascarponekrämen har jag inte smakat på än

Ikväll blir det film, mascarponekräm och jordgubbar :D

 

War Horse Poster

 

 

En annan kul grej var att jag blev antagen till distansutbildningen Digital design i Kristiansstad och jag blev reserv till utbildningen Grafisk design och webbutveckling i Jönköping som jag helst vill gå, men det är bara att hålla tummarna :)

 

Mitt första inlägg!!!!

Kategori: Allmänt

Okej, jag trodde aldrig jag skulle börja med en blogg men nu sitter jag här :p jag trodde det bara var för fjortisar och tjejer som gillar mode och inte för nån som mig .Ni får ursäkta mina fördomar om bloggvärlden haha
 
Vem är jag då?
jag är en kille på 21 med en muskelsjukdom och sitter därför i rullstol. Jag försöker att leva mitt liv så gott jag kan även om det ibland är svårt, men jag är ofta ganska positiv och glad som person och gillar att åka och hitta på saker som att vara på stan, vilket är bättre än att sitta hemma och deppa hela dagarna som jag kunde ha gjort. Jag är en snäll, trevlig, nyfiken,envis och blyg kille med många drömmar, ideer och tankar som jag vill sprida till världen. Jag älskar att resa och är väldigt intresserad av historia. TV-spel, film och musik är andra stora intressen jag har och kommer säkert få ganska stort utrymme här på bloggen också. Så jag är i stort sätt som vilken 21 årig kille som helst.
 
så det var lite om mig :) hoppas ni gillade mitt första inlägg :)