inwheelsItrust.blogg.se

fuck society!!!

Kategori: Allmänt

Idag kände jag lite panik över på vad jag ska gör nu i höst.  Jag kom inte in på några skolar och kommunen har visst inte råd med  distanskurser från Miroi eller NTI skolan. Jag hade verkligen hoppats på att få börja på en skola och få komma ut lite bland folk och bort från min familj. Det är verkligen nåt jag behöver göra för att jag ska få känna mig åtminstone lite självständig. Flytta, skaffa eget och träffa folk liksom.  Nu så bor jag med min mamma och lillebror och både jobbar som min assistent vilket kan bli för mycket ibland. Känns som jag är fast här för evigt och inte har nån som vill träffa mig och inte ett skit att göra. Jag skulle jätte gärna vilja hitta ett jobb, men det är så jävla krångligt när man inte ses som helt arbetsduglig, vilket jag märkte när jag fick praktisera lite på en skola. vår familj känner rektorn som jobbar där och hon behövde lite hjälp med lite pappersarbete så jag fick praktik där.  Men jag fick knappt göra ett skit så jag slutade och inte nån lön kunde jag få.  Det kändes mest förnedrande att sitta där och inte få nåt att göra samt att försäkringskassan var tvungen  att följa upp hur det gick och vad jag gjorde där. Typ för att se att jag jobbade och att inte assistent gjorde allt. Har man en ett funktionsnedsättning och vill jobba ska man väl fan få det utan att behöva känna sig förnedrad och övervakad av försäkringskassan för att se om jag kan göra mina sysslor på jobbet.  Dom tvingar sjuka som inte kan jobba att jobba och sjuka som vill jobba måste gå igenom den här skiten. Man Känner sig så värdelös i deras ögon och inte fan blir man sugen på att skaffa ett jobb. Försäkringskassan kan ju fara åt helvete!! Mer frustrerande är att min pappa jobbar där och att jag måste ta emot mina fjuttiga 6000 i aktivitetsersättning  som jag får ut i månaden. Pengar jag får för jag inte troligtvis kommer hitta ett jobb som jag kan utföra. Men se till då att det finns jobb som alla olika människor kan utföra oavsett nedsättning så behöver ni inte lägga ut dom här pengarna . Pengar som dessutom får mig att känna mig som en kostnad för samhället och inte som en tillgång. En tillgång som jag lätt kunde bli om samhället hade hjälpt mig lite mer och satsat mer på att handikappade ska få komma ut och bidra till samhället.  Det borde vara mer lönsamt för företag att anställa handikappade tycker jag.  För det är så viktigt att få känna sig delaktig och få göra lite nytta i samhället. Kommer ihåg när alla mina bröder fick sommarjobb på kyrkogården och när jag var i rätt ålder så kunde jag inte jobba där. Men mina bröder kunde jobba där och kunde få känna sig behövda och tjäna pengar samtidigt. Det har verkligen sårat mig jätte mycket, mycket mer än vad min familj vet.  Nån särskild stöttning av min familj eller samhället har jag aldrig känt vare sig det gäller min sjukdom eller att hitta ett jobb eller sommarjobb.

 Jag kan bara inte förstå att människor som kan gå, har vänner och en partner blir deprimerade för de inte har eller hittar nåt jobb . Va fan jag har aldrig haft ett riktigt jobb och lär väl aldrig få ett och jag måste dessutom stå ut med min sjukdom och jag är inte ofta deprimerad för det.  

SO STOP FUCKING WHINING!!

Så vad jag kommer göra i höst har jag ingen aning om, känns rätt hopplöst i nuläget för allt skulle bli så bra med att börja i en skola och flytta,  jag skulle äntligen få komma iväg från allt och få frigöra mig lite. Men nu är allt det där förstört i alla fall för tillfället och hur denna höst och vinter kommer blir är jag rädd för att tänka på. Mer tankar på hur värdelös man är och om det är värt att leva som handikappad, fler tårar om nätterna och en enorm ensamhet?  Eller kommer nåt fantastiskt att hända mig? 

 

 

DMD!!!

Kategori: Allmänt

Jag föddes med en muskelsjukdom som heter Duchennes muskeldystrofi som är en hemsk sjukdom som bryter ner ens muskler successivt och ersätts av fett och bindväv. Livstiden blir avsevärt kortare för den som har sjukdomen. Mina föräldrar såg att min lillebror lärde sig att gå tidigare och det var på så vis som läkarna började göra en utredning och konstatera att jag hade DMD.

Jag minns min barndom som väldigt bra då sjukdomen inte hade påverkat mig så mycket. Jag kunde gå och springa. Men jag visste ju att jag var annorlunda men inte att det skulle vara så här illa att jag behövde rullstol. Jag trodde att när jag blev vuxen så skulle jag vara lika stark som en 8 åring  typ men att jag fortfarande kunde gå och springa. Mina föräldrar berättade aldrig något för hur det skulle bli för mig i framtiden och hur min sjukdom skulle påverka mig. Vilket känns nu som ett stort svek mot mig att ingen sa nåt. Dock så är jag väl glad på ett sätt att jag kunde få en barndom utan att behöva tänka på en hemsk framtid.

 När jag började i skolan så var de tvungna att installera en hiss för min skull och jag tyckte det var ganska skämmigt och konstigt för jag kunde ju gå i trapporna.Men några år senare så när Jag var ungefär vid 9 års åldern kunde jag inte gå mer och hamnade i rullstol. Vilket var en otroligt jobbigt period för mig med skolan och allt. Men jag har aldrig blivit mobbad eller så vilket är skönt. Men under den tiden kunde jag i alla fall stå upp så jag kunde ta mig i och ur rullstolen själv. Vilket jag saknar enorm för det var en stor frihet att inte behöva hjälp för att komma i och ur stolen. Men ett tag efter det så slutade jag att kunna stå upp och inte längre kunna sträcka på mina ben.

Det finns inget botemedel men det har visats att kortison har en bra verkan mot sjukdomen. Men bieffekten av kortisonet prednisolon är att man blir uppsvälld i ansikte och mage och går upp i vikt vilket jag tycker är enormt skämmigt och jobbigt. Man har fått höra det ena och det andra på nätet. Menmen dom vet fan inte vad jag har och går igenom. Jag har hört många gånger att jag är stark och att jag ofta är glad,  vilket stämmer och den styrkan borde människor  se hos mig istället för att bara se en värdelös person i rullstol.

För jag är så jävla mycket starkare än dig!!!

Musik, film och spel!!

Kategori: Allmänt

Idag tänkte jag faktiskt skita i en fredagslistan för det har inte hänt särskilt mycket den här veckan. Jag sitter på mitt rum vid det överfulla skrivbordet och har spotify uppe och lyssnar på Linkin parks nya album i brist på annat. det känns som jag lyssnar på samma musik hela tiden och när man väl hittar nåt bra så spelar man sönder låtarna. Jag skulle gärna vilja ha massa låttips och spotifylistor av er som läser denna blogg. Jag lyssnar väldigt mycket på svensk musik som verkligen är bra till skillnad från svensk film som verkligen suger, de ändå undantagen är väl sällskapsresan filmerna och jönssonligan typ. Men ofta när jag lyssnar på musik så lyssnar jag på några låtar som jag mest gillar och restan av låtarna lyssnar jag typ aldrig på. Ett exempel är Lalehs album sjung där jag bara lyssnar på some die young och vårens första dag som är grymt bra, resten av låtarna har jag knappt lyssnat på. Men jag har blivit mycket bättre på att lyssna på hela album, förut så lyssnade jag bara på låtar så jag missade ju en hel del låtar som också var bra. Men jag tröttnar fort om jag ska lyssna igenom ett helt album och därför blir det lättare att bara lyssna på de första som oftast är bäst. Den senaste låten som jag lyssnar på som är bra är We´ll be coming back med Calvin Harris. Annars så har det varit dåligt med musik de senaste 2 veckorna, det går lite i perioder har jag märkt.
På filmfronten så har det inte varit särskilt mycket heller mer än att jag såg totall recall med brorsan i veckan. Den var faktiskt bättre än originalet måste jag tillstå, sorry Arnold. Laddar ner lite filmer till helgen som jag tänkte kolla på. Efter nyheten att ipred lagen inte har fällt mer än 11 personer från 2009 när man trodde det skulle fälla upp till 800 per år så kan man vara lugnt. Inte för jag har brytt mig så mycket tidigare, jag menar det finns inte en chans i världen att de ska kunna stoppa alla som laddar ner för alla gör det och jag är inte direkt nån som laddar ner extremt mycket. Då finns det bättre lagar att sätta upp. 
 
När det gäller tv-spel, ps3 som jag kör på så spelar jag just nu Dead island. Man är på en paradisö där alla har blivit zombies som man ska döda med alla möjliga tillhyggen . Men känner att jag har tröttnat lite för jag spelar inte alls lika mycket som förut, de senaste jag speladade väldigt mycket var diablo 3. Förut så klarade jag ut spel på typ 2-3 dagar. Jag kollar på press2plays spelrecensioner som är helt underbara tacka vare två herrar, Christer och Viktor. De är så störda och roliga att det spelar ingen roll vilket spel de recenserar för det är så underhållande. Kolla på det om ni vill ha lite kul.
 
 
 
Imorgon så börjar äntligen Premier League, det ska bli så grymt spännande att se hur Chelsea klarar sig i år med 3 nyförvärv som verkar riktigt lovande med bland annat brassen Oscar. Annars så blir det spännande att se om Manchester city har vad som krävs för att vinna ligan igen, hur Van Persie och den nya japanen klarar sig i Manchester Uinited, om Sir Alex har gjort ett nytt lysande nyförvärv. på söndag så spelar Chelsa mot Wigan i deras första match. Ska väl Chelsea ta rätt lätt.
 
ikväll blir det postkodmiljonären ,film, chips och smirnoff ice 
 
hoppas ni får en solig och bra helg :)
 
 

My trip to London

Kategori: Allmänt

Nu är jag hemma igen efter en intensiv vecka i London med shopping, sport och en del sightseeing. Vi har verkligen hunnit med mycket på en vecka och haft tur med vädret. Det har varit en rolig och händelserik vecka. Allting har i stort sätt funkat, dock så var hotellet inte alls anpassat för nån i rullstol men det var vi beredda på innan att det kanske skulle vara så. tex så var det tre trappsteg in till hotellet, till sovrummet var det så trångt i öppningen att jag inte kom in. Men som tur var så var det ett till rum som jag precis kom in i med en bäddsoffa som jag sov på. stenhård var den också. Vi hade med oss lyften och toastolen hade vi med för att ofta är badrummen väldigt små på hotell i London och det var den här också. Men vi stannade inte särskilt länge på rummen på dagarna mer än att gå på toa och sova typ. 
 
Mitt rum med lyften
 
första dagen när vi hade kommit fram till Victoria station och gick ut på gatan så kändes det nästan som nån hade satt upp en kuliss för det var så typiskt London med dubbeldäckare, taxibilar och äldre byggnader. Det var verkligen London så som man föreställer sig att det ska vara. 
 
så vad gjorde vi om dagarna?
 
Första dagen så gjorde vi inte så mycket, vi gick mest runt och kollade lite, åt på en pub och var inne på Harrods som är ett måste om man ska till London. Det är verkligen häftigt att se deras mat och choklad avdelningar med allt gått man kan tänka sig. Dom har verkligen det mesta på det där köpcentret, allt från mat till spionprylar till ugnar och enmansubåtar :P
 
På tisdagen så gick vi till Hyde park för att kolla på triahlon för herrar, dock så såg vi bara när de cyklade men det var kul att bara se för det var verkligen en folkfest med massa folk som hejade och tusentals människor som hade picnik framför storbildsskärmen som de hade satt upp. Det var verkligen mysig och en bra stämning,
speciellt efter att britten vann. Resten av dagen så gick vi runt i affärer och shoppade lite. En annan gång vi gick i parken så gick kungen och silvia förbi oss, jag hann inte se dom men mina bröder gjorde.
 
 
            
 
På onsdagen var det dags för basket som jag hade fått biljetter till, till mig och en assistent som får följa med gratis. så jag och min äldsta bror åkte för att titta på basketen. Vi var på North Greenwich arena som var en riktigt häftig arena, det var som ett enormt cirkustält med en arena inne i tältet.Vi fick se 2 semifinaler, den första var Ryssland-Litauen och den andra var Spanien-Frankrike. Vi hade riktigt bra platser så vi såg jättebra. Det var första gången jag var och såg på en basketmatch så det var ganska kul att se. Det roliga med första matchen var att det var betydligt fler från Litauen som hejade på sitt lag än det var Ryssar som hejade på sitt, så varje gång ryssarna hade bollen så buades det rejällt. När vi skulle ta oss ut så var vi lite oroliga för om vi skulle
få tag i en taxi, men det var så bra ordnat att vi kunde välja på ett tio tal taxibilar som stod utanför och väntade.
 
 
North Greenwich Arena
 
Inne i Arenan
 
käkar på Fridays inne i arenan
 
 
 
 
 
 
Dagen efter så gick vi på British Museum där vi hann med den egyptiska delen, den grekiska och lite av den romerska och sydamerikanska avdelningen. Sen orkade jag inte kolla på mer så vi gick till oxfordstreet och shoppade. jag hittade väldigt mycket där och de hade ju betydligt roligare klädesaffärer än här i Sverige. Jag köpte bland annat massa t-shirts, en jacka, mjukisbyxor och några tjocktröjor. På kvällen gick vi till Stamford Bridge och för er som inte är fotbolls kunniga så är det Chelsea FC hemarena. Laget jag hejar på i premier league. Det var riktigt häftigt att få se och stå utanför arenan som jag bara sett på tv.
 
British Museum
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag utanför Stamford Bridge
 
På fredag kvällen så åkte jag och min näst äldsta bror till Excel arena för att kolla på boxning. Som på basketen hade vi riktigt bra platser så vi såg perfekt.Det tråkiga var att batteriet till kameran tog slut innan dom hade börjat så det blev inte så många kort därifrån. Vi fick se 2 matcher i varje viktklass och stämningen var riktigt hög och när britterna gick vidare så blev det värsta jublet, det var riktigt häftigt att se live faktiskt. Att få tag i en taxi efter boxningen visades sig inte vara lika lätt som efter basketen för det tog ungefär 40 min att få tag i en taxi.
 
 
 
 
 
 
På lördagen så gick vi till portobello road där det varje lördag är en stor marknad med massa prylar, mycket skit men också en del roliga saker. jag köpte två pappers blad med motiv från antika grekland och egypten. Riktigt mycket folk var det så det var rätt jobbigt att ta sig fram med rullstol och folk stod ivägen men det gick bra. Vi gick också förbi bokaffären där hugh grant jobbar i filmen Notting Hill. På vägen hem så sålde dom lemonad som jag köpte och det var bland det godaste jag druckit så ska man dit måste man testa det.
 
Så var det redan söndag och sista dagen i London, så kändes det för allt hade gått så himla fort. På den sista dagen så var det marathon i stan som vi gick och kollade på. Vi stod vid Buckingham Palace men jag kunde inte se någonting för det stod så himla mycket folk längst fram. Men som tur var så kom det fram en vakt som motade bort alla så jag kom fram och kunde se. Alla var verkligen så trevliga och hjälpsamma i London. jag gillar verkligen London och skulle lätt vilja bo där. 
 
 
 
 

Fler bilder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

London Calling!!

Kategori: Allmänt

• Veckans skandal!
- tillväxtsverkets miljonfest på grand hotel som skattebetalarna får stå för
 
• Veckans film pepp!
- The Bourne Legacy, dock utan Matt Damon men med minst lika bra Jeremy Renner som Jason Bourne
 
• Veckans klockrenaste!
- ``Fuck you´´ Håkan Dahlbys kommentar till alla som tvivlat på han sedan OS misslyckandet i Kina
 
•Veckans film!
- Batman Rises, så jävla grym
 
•Veckans besvikelse!
- Svenska damfotbollslaget åker ut i OS
 
•Veckans nedräkning
- 2 dagar kvar till London
 
• Veckan bild
blir sjukt sugen på att ta en kattunge från vår katt som snart ska få :) Dom här fick hon för några år sedan :D
 
Det här blir antagligen mitt sista inlägg innan jag drar till London på måndag. Så nu får ni inte nått mer inlägg från mig på en hel vecka. Hoppas inte jorden gå under haha. Men när jag kommer tillbaka så ska det bli ett långt inlägg med många bilder, jag lovar :) 
 
ha en bra vecka allihopa!!
Hej då så länge :D